PORODIČNI ODMOR BRANI BOJE SRBIJE U SARAJEVU

U takmičarskom programu studentskog filma ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala premijerno će biti prikazan i novi kratkometražni igrani film „Porodični odmor“ Katarine Koljević.

Film je nastao u produkciji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i u uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

Po žanrovskom opredeljenju drama, ovaj film donosi priču o Mileni i Marku koji nisu zajedno ali su zajedno otputovali na odmor koji nije odmor, na kome će Milena shvatiti da možda ne želi ono što misli da želi u životu.

Milena i Marko su u poseti njegovom ocu na planini, gde on živi.

Ovo je lažni odmor, zato što oboje imaju druge namere: on želi da ubedi oca da proda kuću a ona želi da njihova veza postane ozbiljna, ili bar da postane prava veza.

Marko glumi za svog oca, i Milena mu se pridružuje u tome ali ubrzo shvata da čovek u koga je mislila da je zaljubljena ne postoji.

Katarina Koljević je režirala ovaj film po scenariju čija je autorka Melina Pota Koljević.

Direktorka fotografije je Milica Drakulić. Film je montirala Andrijana Krčmar. Dizajn zvuka je zasluga Luke Ožegovića, kostimografkinja je Lara Popović, a šminkerka Snežana Crnoglavac. Za produkcijski dizajn (scenografiju) je bila zadužena Marija Mandić.

Katarina Koljević je i producentkinja ovog kratkometražnog igranog ostvarenja, u kome uloge tumače: Maja Šuša, Dado Ćosić, Boris Isaković, Mina Ivanović.

Film taje 19 minuta.