POZNAT SASTAV OVOGODIŠNJEG ŽIRIJA SARAJEVO FILM FESTIVALA

Naša glumica Jasna Đuričić ove godine biće predsednica žirija Takmičarskog programa  Sarajevo Film Festivala!

Uz nju, u žiriju će se naći i reditelj i scenarista Mike Cahill, rediteljka i scenaristkinja Lili Horvát, umetnička direktorka Viennala – Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi kao i izvršni direktor u AFC (Austrian Film Commision) Martin Schweighofer.

Jasna Đuričić rođena je 16. aprila 1966. godine u Rumi, Srbija. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše 1989. godine.

Od 1990. do 2005. godine bila je stalna članica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, gde je bila i prvakinja drame. Profesorica je glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dobitnica je četiri Sterijine nagrade i Zlatnog lovorovog venca na sarajevskom pozorišnom festivalu MESS. Pre sedam godina dodeljen joj je Dobričin prsten, najveća nagrada koja se u Srbiji dodeljuje pozorišnim glumcima i glumicama za životno delo.

Za ulogu u filmu BELI, BELI SVET reditelja Olega Novkovića dobila je Srebrnog leoparda za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Locarnu 2010. godine, a za istu ulogu osvojila je i nagradu za najbolju glumicu na Les Arcs Film Festivalu.

Naslovna uloga u filmu QUO VADIS, AIDA? rediteljke Jasmile Žbanić, donela joj je nagrade za najbolju glumicu na festivalima London Film Week i El Gouna Film Festivalu u Egiptu.