PREDSTAVA INTIMNOSTI GOSTUJE U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU I SNP U NOVOM SADU

Kultna scena Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu 30. septembra će, od 20 časova, ugostiti predstavu Intimnosti (Kada spavam mislim da sam budan), koja će dan kasnije biti izvedena u u Srpskom narodnom pozorištu Novi Sad, na sceni Pera Dobrinović u 19.30 časova.

Predstava Intimnosti nastala je kao doktorski umetnički projekat Anđelka Beroša na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i premijerno je izvedena 31. maja u Narodnom pozorištu Beograd.
Scena iz predstave Intimnosti FOTO: Miloš Milović

“Predstava Intimnosti (Kada spavam mislim da sam budan) je spoj fizičkog i dramskog teatra. Predstava se bavi intimnim odnosima uskog kruga ljudi, njihovim snovima za koje često ne znaju da li su san ili java, željama i ožiljcima. Uči nas tome da cenimo svaki trenutak koji proživljavamo, jer nikad ne znamo koliko će da traje“, rekao je Anđelko Beroš pred novo igranje njegovog projekta u dva najuglednija nacionalna teatra.

Dramaturgiju potpisuje Aleksandra Jovanović, kostimografiju Lidija Jovanović, a scenografiju MIlica Bajić Đurov. Za muziku su zadužene Ana Krstajić i Jana Rančić, a autor animacije je Ivan Avdić, dok je za maske bila zadužena Dragana Injac. Organizatori predstave su Vanja Knežević, Ivona Džudović i Luka Karadžuleski.

Uloge tumače Aleksandra Arizanović, Anđelko Beroš, Đorđe Galić, Sanja Petrović, Jelena Puzić i Filip Radovanović

Ulaznice za Narodno pozorište će biti simboličnih 400 dinara a u SNP 600 dinara. Mogu se kupiti na blagajni pozorišta.