PREMIJERA DOKUMENTARCA POSVEĆENOG ZORANU RADMILOVIĆU

Ako je neki glumac u istoriji srpskog teatra i kinematografije zaslužio omaž dokumentarnog tipa, nažalost posthumno – onda je to zasigurno –  veliki Zoran Radmilović. Upravo takav omaž biće premijerno prikazan na velikoj sceni “Mira Trailović” Ateljea 212, u četvrtak, 7. oktobra: tada će se održati beogradska premijera dokumentarnog filma “Glumčina”.

Nažalost, premijeri neće prisustvovati prerano preminula (2017.) ćerka Zorana Radmilovića, spisateljica i novinarka Ana Radmilović, koja je svojom knjigom “Kad je svet imao brkove” dala svojevrstan omaž svom ocu, a ni njegova supruga Dina Rutić, koja je preminula 2019. Ako je za malu utehu, pred publikom će se naći priča iz drugog ugla, o velikom srpskom glumcu, koji je obeležio drugu polovinu dvadesetoga veka svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog glumišta.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj, LJuba Milunović i Vladimir Đuričić.

Scenario je uradio Milan Caci Mihailović, snimatelj je Bojan Jovanović, montažu je uradio Boban Rajković, producent je Oliver Paunović, a reditelj Vladimir Ristić.