PROMOCIJA NOVIH ČLANOVA ULUPUDS-A

Prvog dana marta u 19 časova u galeriji SULUJ na Terazijama predstaviće se svojom kolektivnom izložbom novoprimljeni članovi ULUPUDS-a.

Izložba radova novoprimljenih članova je svojevrsni godišnji presek likovnih trendova, lakmus papir umetničke aktivnosti, našeg okruženja, navodi kustos ove izložbe, Predrag Stojanović.

Bazar inventivnosti, različitih pristupa poimanja umetničke kreacije u obilju raznovrsnih medija, tehnika i oblasti delovanja, koji se stiče na jednom mestu, u jednom galerijskom prostoru, kroz raznovrsnost izraza koji je glavna odlika izložbe i ujedno njen najveći adut i kvalitet.

Za prvi krug se prijavilo 58, u drugi krug konkursa se kvalifikovalo 55 kandidata, dok je u članstvo je primljeno 32 kandidata, posle izvršene selekcije od strane članova devet Odbora sekcija i Umetničkog saveta, a potom i potvrde sprovedenog procesa od strane Upravnog odbora.

Nešto koherentnija od prethodnih, ovogodišnju izložbu, kakao po obimu tako i kvalitetu izloženih radova i uprkos individualnim pristupima umetnika u raznovrsnim medijima, tehnikama i oblastima delovanja, odlikuje kroz eksponate novih članova, snaga različitosti – ličnog pristupa, umetnika koji su u ULUPUDS-u, našli sredinu u okviru koje mogu da iskažu, razviju i predstave svoju kreativnost i talenat u nastupajućem periodu.

Zbog situacije prouzrokovane Pandemijom kovida neće biti svečanog otvaranja za posetioce, već će na njemu učestvovati samo članovi US i UO udruženja.

NOVOPRIMLjENI ČLANOVI ULUPUDS-a, 2021:

ARHITEKTONSKA SEKCIJA

1. Sara Dimitrijević
2. Kaća Todović Krković

DIZAJN SEKCIJA

3. Nevena Stanimirović
4. Jadranka Terzić
5. Dušan Todorović

SLIKARSKO GRAFIČKA SEKCIJA

6. Miloš Vasović
7. Radmila Jeremić
8. Jevrosima Lukić
9. Nada Miklja
10. Ana Mutavdžić
11. Dejan Nedeljkov
12. Jelena Nedeljkov
13. Marijana Oro
14. Kristina Panajotov
15. Milica Savić
16. Bojana Savić
17. Boris Stanić
18. Vladimir Stefanović
19. Pero Cvjetković
20. Zoran Čalija

UMETNIČKA FOTOGRAFIJA

21. Jovan Marjanov
22. Jovana Milovanović
23. Goran Sivački
24. Aleksandar Crnogorac

SCENOGRAFIJA I KOSTIMOGRAFIJA

25. Sandra Nikač

VAJARSKA SEKCIJA

26. Jasmina Đorđević
27. Sonja Petrović
28. Tamara Raca

TEORIJA KRITIKA I ISTORIJA PRIMENjENE UMETNOSTI

29. Ana Vilenica
30. Lav Mrenović
31. Jelena Pavićević
32. Svetlana Smolčić Makuljević

FOTO: Goran Sivački