PRVI SINHRONIZOVANI ANIMIRANI FILM POSLE ŠEST MESECI

Nakon šest meseci pauze i prestanka rada bioskopa zbog pandemije virusa korona konačno će i najmlađa publika moći da uživa u maštovitim avanturama, sinhronizovanim animiranim filmovima! Prva među njima je francuska animacija “SUPERJUNAK SAMSAM” koja će se od subote, 5. septembra naći na velikom platnu domaćih bioskopa i redovnom repertoaru istih. 

U domaćem studiju uveliko je pripremljena sinhronizacija filma u čijoj su postavci učestvovali glumci Đurđina Radić, Stefan Buzurović, Anja Mit, Pavle Jerinić, kao i televizijska voditeljka i novinarka Danijela Buzurović, trudeći se da svojim glasovima verno dočaraju i odimitiraju animirane likove predvođene superjunakom Samsamom.

Nakon skoro stotinu urađenih stranica u dečijem francuskom magazinu Pomme d’Api i nakon uspešnog televizijskog serijala, animirani “SUPERJUNAK SAMSAM” poprima novu dimenziju u kinematografiji i postaje dugometražno ostvarenje koje prikazuje malog superheroja u prepoznatljivom crvenom kostimu kojeg je publika širom planete upoznala i zavolela još 2007. godine.

Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir… osim jedne stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile! Kada nova devojčica u školi Mega počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju. 

Reditelj Tangi de Kermel (Tanguy de Kermel) vezao se, kako kaže, za malog kosmičkog junaka još 2007. kada je Samsam postojao u vidu serijala za decu i kada je stekao veliku popularnost širom Evrope.

Odmah mi se dopao kosmički univerzum koji je ilustrator Serž Blok (Serge Bloch) stvorio oko “Samsama”, dopala mi se naučna fantastika za decu koja prati avanturističko putovanje malog dečaka i njegovih prjatelja. Mislim da će publika prepoznati ljubazan i pozitivan lik,” rekao je reditelj.