PRVOG MAJA OPERA SNP NOVI SAD NASTUPA PO CELOM GRADU

Srpsko narodno pozorište Novi Sad najavilo je da će u različitim delovima srpske Atine tokom policijskog časa za prvomajske praznike organizovati seriju mini koncerata.

Liman, Podbara, Novo naselje, Bulevar oslobođenja lokacije su na kojima će uz popularne operske klasike i numeru Bella Ciao nastupiti osam članova orkestra, dvoje solista i dirigent iz Italije. Svaki koncert trajaće pola sata i biće znak izvedeni u znak zahvalnosti za sve one koji su neumorno radili tokom policijskih časova i karantina.

“Ne možemo da očekujemo da ćemo sutra vratiti u sale, kao da se ništa nikada nije desilo, ali možemo da se vratimo korenima pozorišta i muzike, možemo da se vratimo publici”, navodi se u saopštenju Srpskog narodnog pozorišta.

Aleksandar Stankov, direktor SNP kaže da je kultura od velike važnosti za zdravlje i život i osvrće se na numeru Bella Ciao koju su umetnici SNP snimili na samom početku karantina:

“Bella ciao nam je otvorila vrata sveta i jedno pozorište iz Srbije bila je svetska vest, slično je bilo i sa prvim ikada online izvođenjem sa skoro 60 adresa sveta, a za svetski dan pozorišta doneli smo umetnost na kućne adrese, u izuzetno emotivnim okolnostima i verujemo da je vreme da nešto slično ponovimo,” kaže Stankov.