QUEEN I ADAM LAMBERT POSLALI PORUKU SVETU IZ KARANTINA

Brajan Mej i Rodžer Tejlor, gitarista i bubnjar grupe Queen, izveli su preko Instagrama skraćenu, karantinsku verziju pesme “We Are the Champions”, uživo, sa pevačem Adamom Lambertom .

Ovom pesmom – odali su priznanje svima koji su učesnici rata protiv korona virusa jednostavnom izmenom teksta refrena: Umesto We (mi) pevano je You (vi) Are the Champions…

Snimak podeljen na trodelni ekran u sebi nema bas deonicu već samo svedenu gitaru i pomalo nenaštimovane bubnjeve.

Brajan Mej ostao je aktivan na društvenim mrežama nakon što je proglašena pandemija korona virusa. Objavio je tutorijal kako da se odsvira solo deonica u pesmi Boemska rapsodija, ali je delio i ostale informacije o izvođenju teških deonica i “izazivao” pratioce da ga prate u raznim pesmama online:

Mej, inače doktor astro-fizike apelovao je na svoje pratioce da istraju u samoizolaciji.

“Čini mi se da bi ovo mogla da bude NAJVAŽNIJA STVAR KOJU SAM IKAD POSTAVIO”, napisao je na Instagramu: “Toliko lažnih informacija o Korona virusu ima na mreži… Ljudi pišu da on nije pretnja… Čak i da ne postoji… A naša vlada (britanska, prim. prev) je propustila priliku da reaguje promptno, štaviše, davala je katastrofalno loše savete koji će na kraju uzrokovati hiljade smrtnih slučajeva”, napisao je.

Lambert će se pojaviti na lajvstrimu GLAAD-a pod nazivom Together in Pride: You Are Not Alone (Zajedno u prajdu: Nisi sam) koji je zakazan za 26. april. Ovaj online događaj predstavlja odgovor LGBTQ zajednice na covid 19. U njemu će, između ostalih, nastupati i Billy Eichner, Kathy Griffin, Lilly Singh i Bebe Rexha, Kesha i Melissa Etheridge.

IZVOR: Rollingstone