RAF SIMONS NOVI KREATIVNI KO-DIREKTOR PRADE

 

Vest koja je oduševila svetske modne krugove: Raf Simons, belgijski dizajner, seli se u Milano, gde će od aprila postati jedan od dva kreativna direktora!

On će zajedno donositi sve odluke za ovaj svetski poznati i priznati modni brend zajedno sa Miucciom Pradom!

Otkako je napustio rukovodeći položaj u Kelvinu Klajnu pre dve godine, Simon je stalno bio glavna tema u modnoj industriji.

S vremena na vreme širile su se vesti da odlazi u ovu ili onu modnu kuću, ali je na kraju Prada napravila svetsku modnu vest broj 1 od transfera koji je dogovoren!

Odmah se postavilo pitanje kako će Prada funkcionisati sa dva kreativna direktora i da li je vreme da se Miuccia skloni i ustupi mesto svetskoj modnoj kreatorskoj zvezdi. Raf Simon je, međutim, na konferenciji za medije održanoj u nedelju saopštio da su kontakti sa Pradom odavno postojali i da je mnogo toga dogovoreno pre nego što je napravljen konačan ugovor na osnovu koga on prelazi u Milano:

“Miuccia i ja smo razgovarali o kreativnosti u današnjem sistemu mode. To me je odvelo i do otvorenih razgovora sa mnogim dizajnerima, ne samo sa gospođom Prada. Moramo da ponovo razmotrimo kako kreativnost može da evoluira u današnjem modnom svetu”, rekao je Simon.

I Raf i Prada insistiraju da dolazak poznatog Belgijanca neće biti tek puka kohabitacija oročena ugovorom:

“Konceptualno, to će biti novi pristup samoj definiciji kreativnog procesa u kreiranju modnog brenda… Ugovor između Rafa i mene je večan: nema datuma kojim se okončava”, rekla je Miuccia Prada novinarima.

Simons će nastaviti da održava i razvija sopstveni brend, a duet Prada/Simons će zvanično debitovati u septembru, kada će biti predstavljena ženska kolekcija za proleće/leto 2021.

IZVOR: GQ