RAJKO PETROV NOGO LAUREAT DISOVE NAGRADE ZA 2020

Poznati srpski pesnik Rajko Petrov Nogo laureat je Disove nagrade za 2020 godinu, potvrdila je čačanska Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”, Odbor 57. Disovog proleća i Žiri Disove nagrade.

Žiri za dodelu Disove nagrade za 2020. godinu  doneo je jednoglasnu odluku da se Disova nagrada za 2020. godinu dodeli ovom proslavljenom pesniku za njegovo celokupno stvaralaštvo, a povodom pojave triju pesničkih knjiga u 2019. godini: Moždani udar, „Pravoslavna reč”, Novi Sad, 2019; Dokumentarni detalji, „Novosti”, Beograd, 2019. i Pozni stihovi, „Štampar Makarije”, „Obodosko slovo”, i „Hercegovina izdavaštvo”, Beograd-Podgorica-Trebinje, 2019.

“Ovim trima knjigama Rajko Petrov Nogo je pesnički obeležio prethodnu godinu i tako obavezao Žiri da upiše njegovo ime među dobitnike Disove nagrade – ime koje je toj nagradi više nego upadljivo nedostajalo”, navodi se u saopštenju.

Nagrada laureatu Disove nagrade, Rajku Petrovu Nogu, kao i ostalim laureatima na konkursima 57. Disovog proleća za nagradu Mladi Dis, esej o Disu i literarnim učeničkim radovima, biće dodeljena na svečanosti u Čačku nakon okončanja vanrednog stanja. Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” i Odbor 57. Disovog proleća blagovremeno će obavestiti javnost o datumu i programu manifestacije u 2020. godini.