RAVNO SELO FILMSKI FESTIVAL PONOVO SA NAMA

Ravno Selo Međunarodni festival debitantskog filma  održaće se ove godine od 1-4. jula. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja debitantski festival za reditelje prvog ili drugog filma.

Tradicionalno, Ravno Selo Film Festival će imati glavni program, kao i studentski program, dok ove godine prvi put donosi i treću selekciju pod nazivom “Kratkih 100 minuta” u okviru koje će biti prikazani dokumentarni filmovi koji su privukli veliku pažnju kritike i javnosti u prethodnom periodu, po izboru selektora programa Igora Toholja.

Kadar iz filma Priprema se zajednički život na neodređeno vreme

Gost selektor glavnog programa ovogodišnjeg izdanja Dragan Jeličić, ovim povodom je izjavio:

“Ravno Selo u svom četvrtom izdanju po prvi put traje 4 dana, po prvi put ima 6 filmova u konkurenciji i po prvi put se ozbiljnije širi put kinematografija čiji su narodi ostvarili značajan kulturni uticaj na prostoru Vojvodine, ali i čitave Srbije. Najbolji mađarski film godine, svetska premijera češke komedije sa našim eminentnim glumcem, ruski blokbaster sa našom mladom glumicom, turski triler holivudskog ugođaja i dva najuspešnija srpska filma godine, garancija su da će publika ali i gosti festivala imati u čemu da uživaju prva 4 julska dana, pod, nadajmo se vedrim, ali ne i vrelim nebom.”

Vizual ovogodišnjeg festivala Ravno Selo

U glavnom takmičarskom programu selektovani su filmovi:

  1. Superdeep – reditelja Arsenija Suhina (Rusija) 1. jula
  2. Lihvar – reditelja Nemanje Ćeranića (Srbija) 2. jula
  3. Smotaj i pali – reditelja Adama Hobzika (Češka) 2. jula
  4. Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme rediteljke – Lili Horvat (Mađarska) 3. jula
  5. Potencijalni kandidat – reditelja Erdžana Kesala (Turska, Srbija) 3. jula
  6. Jedini izlaz – reditelja Darka Nikolića (Srbija) 4. Jula