SAOBRAĆAJ – PRVI SINGL SA RATKEROVOG ALBUMA IZOLIR TRAKE

Nekadašnji frontmen benda Sinestezija, Miloš Ratker, tokom lockdown-a zbog Korona virusa započeo je solo projekat u nešto drugačijem muzičkom okruženju, predstavivši svoje synth putovanje pesmom “Roze” koja se našla na većini domaćih alternativnih toplista.

Usledili su singlovi “Heroina” i “Biću ful”, da bi zaokruženu retrospektivu perioda izolacije i njenih izazova publici predstavio kroz album “Izolir trake”.

“Izolir trake su zaokružena retrospektiva perioda izolacije i njenih izazova. Imaju svoj početak i kraj. Analogno-digitalna vožnja hardverima. Sintisajzeri, ritam mašine i minimalan postprodukcijski uticaj na njihovu prirodu. Bedroom pop kojem smo sačuvali oštricu”, navodi Ratker.

Saobraćaj“, prvi singl sa drugog albuma otvara novo poglavlje i predstavlja izlazak iz Bedroom popa na hladnu postapokaliptičnu ulicu Beograda:

 

“Tamo se jasno vidi koliko smo oštećeni. U saobraćaju. Više nismo ljudi, već prazne ljušture, a glave su nam usijane. Spalili su nas nemoć, izolacija i sadržaj na koji pristajemo, pa kulja bes po asfaltu. A Minimal Wave je dušu dao za takvo stanje – dva analogna sintisajzera, jedna ritam mašina, repetitivna pre-midi sekvenca, Iggy Benjocki mastering i pravo u stomak. Pesmu sam napisao pre svega za sebe, da me sprečava kada me povuče kolotečina u taj loš flow. Nadam se da će još nekog navesti da nekad nekog propusti, mahne, pazi na pešaka” – dodaje Ratker koji očito ubacije u treću brzinu, te se uskoro možemo nadati i novim singlovima.

Album “Izolir trake” i singl “Saobraćaj” dostupni su na svim streaming platformama.