SNIMANJE KOŠARA NASTAVLJA SE U FEBRUARU

Nastaviće se snimanje filma Košare, posvećeg uspomeni na one koji su položili svoje živote za Srbiju 1999. godine. 

Rad na konačnoj realizaciji ovog ratnog filma u režiji Balše Đoga počeo je 15. jula prošle godine, a posle samo osam dana snimanje je prekinuto zbog nesuglasica reditelja i producenata.

Nakon što je Balša Đogo optužio predstavnike producenata da od njega zahtevaju “espresno” snimanje materijala za film i seriju (četiri do pet snimajućih dana za jednu epizodu), u razrešavanje spora uključio se i Filmski centar, koji je uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja.

Ovaj ambiciozni filmski projekat nadahnut je istinitim događajima, a Filmski centar Srbije ga je podržao na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom, navode Novosti i dodaju da su “Košare” dobile najveći iznos do sada dodeljen na konkursu: 50 miliona dinara.

Glavne uloge tumače Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored njih u filmu ćemo gledati i Milenu Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojičića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića, Milorada Kapora, Miloša Bikovića…

Kao producent “Košara” potpisuje se “Omega prodakšn” i “Telekom Srbije”, a podršku su dali Filmski centar Srbije i Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Novi kadrovi snimaće se na Suvoj planini, Vlasinskom jezeru, u Kraljevu i okolini.

IZVOR: Novosti 
FOTO: Omega Production