SOCIJALNO NEZBRINUTI IZDALI PRVI SINGL

Srpski rock band Socijalno nezbrinuti izdao svoj prvi singl – pesmu Bombe. Dobro, i, šta je tu vest – pitate se vi? Pa, u tome da ovaj srpski rock band radi u Leposaviću. E, to je već vest. Jer, nažalost, u mnogim mestima u centralnoj Srbiji rock je nestao. U Leposaviću – nije.

Dakle, Socijalno nezbrinuti su nastali 2018: isprva, bend su činili Miodrag Mija Burić, Gorski Burić i Milomir Martinović Mićko, a kasnije se bendu pridružio gitarista Ognjen Ogi Mladenović.

Isprva su nastupali pod imenom Mijo Burić i drugari, a nakon što im se pridružio bubnjar Lazar Milosavljević Laki, kao i sestre Ivana i Sandra Dobrić, promenili su ime u Socijalno nezbrinuti.

Singl za pesmu Bombe je dostupan na youtube-u u audio-formatu:

Tekst je napisao Milomir Martinović, a muziku i aranžman Ognjen Mladenović.

“Ogi je jednom prilikom došao na probu i odsvirao par jakih, dobrih rifova. Rekao sam mu “imam tekst za pesmu”. I evo – pesma je pred vama”, jednostavno objašnjava Mićko Martinović. Tek kasnije pojašnjava da su stihovi nastali – pre 21 godine.

“Prvog dana bombardovanja. Tada sam napisao kostur pesme”, priseća se.

Socijalno nezbrinuti uveliko pripremaju i svoj drugi singl koji će, prema rečima Milomira Martinovića, imati i svoj spot, ali ozbiljno rade i na kompletnom albumu:

“Najpre ćemo snimiti spot za Bombe… Onda ide drugi spot… Ali – ima još mnogo da se radi.”

Podržimo Socijalno nezbrinute. Podržimo Rock. Tamo gde još živi.

FOTO: FB profil benda