ŠTA SVE ZNAMO O MATRIXU 4

Svi vi koji želite da svet Matrixa bude upotpunjen novim delom filmske sage o Neu i Triniti, imamo neke vesti za vas! Izronile su prve fotografije sa snimanja, ali i prvi snimci na društvenim mrežama.

Slike koje je snimila Amanda Peterson, prikazuju Kijanu Rivsa i Keri En Mos (Triniti) na setu u San Francisku.

Ako se išta može zaključiti iz snimaka i fotografija je da Neo (kog igra Rivs) neće biti više u potpuno crnoj, sajberpank garderobi koju je nosio u prva tri dela Matrixa. Prema dostupnim snimcima, stajling je više opušten.

Ni kostim Triniti više nije u crnom sajber pank stilu: Prema prvim snimcima i ona nosi uobičajenu opuštenu garderobu.

DATUM PREMIJERE

Warner Bros. Picture je u saopštenju naveo da će film pod radnim naslovom Matrix 4 biti premijerno prikazan 21. maja 2021. 

Interesantno je da će ovaj film biti prikazan istog datuma kada je najavljeno prikazivanje drugog Rivsovog blok-baster serijala o profesionalnom ubici Džonu Viku.

S obzirom na popularnost obe franšize, najverovatnije će prikazivanje jednog od dva filma biti pomeren.

Lana Wachowski FOTO GayTimes Twitter

Lana Wachowski (u vreme snimanja prva tri Matrixa – Lorens Wachowski) saopštila je i imena ko-scenarista. Po svoj prilici, Lili Wachowski – njena sestra – neće biti uključena u projekat. Za razliku od nje, pojedine delove scenarija raspisali su Aleksandar Hemon, sarajevski pisac koji je na početku rata u BiH emigrirao u SAD, kao i Dejvid Mičel, koji je, baš kao i Hemon, ranije radio sa Lanom u Netflix seriji Sense8.

Reditelj filmova o Džonu Viku, Čad Staleski koji je bio dubler Kijanu Rivsu i koordinator kaskadera u Matrix trilogiji će se verovatno pridružiti ekipi koja je počela sa snimanjem: Da podsetimo, on je zapravo prvi progovorio o mogućnosti da se na velikim ekranima pojavi četvrti deo sage o Neu i Triniti.

ULOGE 

Naravno – bez Rivsa i Mosove u glavnim ulogama niko ne bi mogao da zamisli nastavak sage o Matrixu, iako su oba lika izgubila život u poslednjem nastavku koji smo gledali davne 2003. Međutim, kako se franšiza bavi misticizmom, virtualnom realnošću i velikim obrtima u sadržaju – iskusnim scenaristima ne bi trebalo da bude previše teško da opravdaju njihov povratak u serijal.

Ipak, za razliku od njih dvoje, u četvrtom delu po svoj prilici neće biti Lorensa Fišburna (Morfeusa). Njega će, kako se govori u kuloarima, zameniti Jaja Abdul Matin (Black Manta iz Akvamena).

Prema pisanju Hollywood Reportera ekipi će se pridružiti i jedna od najlepših glumica Holivuda Priyanka Chopra Jonas, koja je svoju karijeru počela u Bolivudu.

Priyanka Chopra foto promo

Takođe, u svet Matrixa dolazi i Nil Partik Haris, zvezda serije Kako sam upoznao vašu mamu. Ni njegova uloga nije poznata.

Interesantno je da još nema informacija da li će se u ulozi zlog Agenta Smita pojaviti Hugo Weaving.