STIHOVI U ČETIRI RUKE: J…NO DOBRA KNJIGA

PIŠE: Pietra Fon Tillen

Srbi kažu: jebeno dobar film! Kažu: jebeno dobra pjesma! Srbi naglašavaju dobre stvari na pomalo prostački način. Nemam ništa protiv, naravno, samo mi smeta kad kažu da sam ja prosta!

Ali, kao što zna narod, a i ptice na grani – i kad psujem i kad volim, radim to kako treba: sočno i pošteno!

Napisala najdraža moja beogradska žena (Svetlana Fucić) knjigu. Nije joj prva, ni druga. I nije to sad neka jebeno dobra stvar koju bi trebalo glorificirati do neba. Lakše je napisati u današnje doba knjigu nego regulirati probavu. Lako je meni što je moja Beograđanska skvo luda u glavu, a svaki pravi pisac treba biti puno lud i prokleto svoj, u svađi sa pukom, i u ljubavi crkvenoj sa samim sobom, a pritom ego vagati na vagi za pamuk…

Lako je meni čak i hvaliti bilo koga tko mi je ušao u srce zauvijek i nikad me nije izdao.

Ali “uhvatila se” ona nekog tamo pisca, pesnika, novinara, pitaj boga što sve čovjek nije. I pratim ja mjesec dana što taj dvojac radi. Ispala sam iz onih pubertetskih dana kad me je oduševljavao pjesnik koji ubrizgava u svoje stihokiparstvo ptice ranjene i slomljene.

Shvatila sam kako elita muških pjesnika,posebno na društvenim mrežama ima “kod” za ljubavne pjesme u kojima se može naći bilo koja ranjena ženica ili ženturača.

I počnem ja pratiti tog Svetlaninog druga, tog nekog Aleksandra (Bećića, op. red.), i shvatim kako je lik majstor.
Jebeno dobar majstor!

I pišu oni, i čitam ja, brzo kao uvijek, i promatram njihove Ruke koje su pisale, čupale, gnječile, mahale. Što sve ruke nisu činile!

Vjerovali ili ne, nikad ne lažem.

Vjerovali ili ne: Ovo je jebeno dobra knjiga!!

Ljubomorna sam što nema mene između najboljih danas na pjesničkoj sceni! Ljubomorna sam što nisu uzeli barem moje noge koje bi i pješke potegle iz Splita u centar svijeta, u najljepši i najdraži grad na svijetu: Beograd!

Volim Vas Svetlana i Aleksandre!

Čestitam do neba koje se konačno opoštenilo!

PRIKAZ PREUZET SA FB PROFILA POZNATE PESNIKINJE IZ SPLITA PIETRE FON TILLEN