SUDBINA UMETNIKA: MUZIČKO-POETSKO VEČE U GVARNERIJUSU

U ponedeljak, 21. septembra (20č) u Ustanovi Gvarnerius održaće se ekskluzivno muzičko-poetsko veče “Sudbina umetnika”.

Publika će imati priliku da uživa u poemama Puškina i Ljermontova u izvođenju velikana srpskog pozorišta, dramskog prvaka Ljubivoja Tadića, dok će u muzičkom delu programa sopran Dubravka Nestorov, uz klavirsku saradnju Borislava Nestorova, izvesti kompozicije Čajkovskog i Rahmanjinova.

Broj mesta je ograničen i obavezno je nošenje zaštitnih maski, a karte se mogu rezervisati putem mejla info@guarnerius.rs  ili telefonom  069/36 12 038.

Dubravka Nestorov, sopran, rođena je u Zrenjaninu. Diplomirala 2000. na FMU u Beogradu u klasi Irine Arsikin, magistirala na istom fakultetu 2009. u klasi Nikole Kitanovskog. Od 2011. radi  sa Oliverom Miljaković u Beču.

Debitovala na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 2003. ulogom Mizete u operi Boemi Đ. Pučinija. Na sceni istog pozorišta nastupala je u sledećim u ulogama: Rozina (Rosinijev “Seviljski berberin”), Laureta (Pučinijev “Đani Skiki”), Dona Ana (Mocartov “Don Đovani”), Neda (Leonakavalovi “Pajaci”).

Takođe nastupala i u glavnoj ulozi u operi “Mandragola” Ivana Jevtića u teatru Madlenianum, gde nastupa i u mjuziklu “Jadnici”. U JDP nastupala u predstavi „Leons i Lena“, u okviru festivala BELEF učestvovala u hip hop operi „Zemlja sreće“ i u Narodnom pozorištu glumi u predstavi „Figarova ženidba i razvod“.

Borislav Nestorov, pijanista, član Udruženja muzičkih umetnika Srbije, rođen je u Beogradu gde je završio nižu i srednju muzičku školu. Godine 1983. započeo je studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Konstantina Bogina.

Diplomirao je u klasi istog profesora 1988. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se na Academia di perfezionamente u Portogruaru (Italija), kao i na Konzervatorijumu Franc Šubert u Beču, u klasi profesora Leonida Brunberga.

Kao solista je nastupao u zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Italiji, Austriji, Čehoslovačkoj, Francuskoj… Sarađivao je sa poznatim dirigentima kao sto su Adolf Bruk, Frančesko Roza, Angel Surev, Darinka Matić-Marović i poznatim solistima K.Bogino, P.Jumpanen, S. Krstić, M. Jokanović… Snimao je za RTS,ORF,RAI i RETE 4. Uporedo sa svojom pijanističkom karijerom uspešno se bavi i predagoškim radom.

Ljubivoje Tadić, dramski prvak, rođen je u Novom Sadu 28. jula 1960. godine. Potiče iz glumačke porodice: otac mu je bio Rastko Tadić, a stric Ljuba Tadić. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti.

U Narodnom pozorištu je zaposlen od 1984. godine. Pored glume, bavi se književnošću, dramaturgijom i režijom predstava u drugim pozorištima i alternativnim scenama. Od 2000. do 2005. godine bio je upravnik Narodnog pozorišta.

Osnovao je svoje pozorište „Ogledalo“ u kome igra Arčibalda Rajsa u predstavi „Čujte Srbi, čuvajte se sebe!“. Po sopstvenom tekstu režirao je i predstavu „Kako je divan taj prizor“, potom „Zle duhe“ i politički kabare „Kakav je ovo narod“. Sa glumcima iz pozorišta “Sklonište u teatru” režirao je predstavu „Šta je bilo posle“. Takođe, na scenu je postavio predstavu „Riznica poroka“ Dobroslava Petričevića u kojoj je i glumio. Veći deo predstava je snimio za RTS i emisiju “TV teatar”.