SVAKI DAN ZA KLINCE IZNENAĐENJE POZORIŠTA DUŠKO RADOVIĆ

Pozorište Duško Radović svojski se trudi da najmlađima, ali i njihovim roditeljima kao i bakama i dekama, olakša vreme u samoizolaciji. Repertoar koji prikazuju svakog dana na svom YouTube kanalu je zavidan: 

Na repertoaru 15. aprila u 19 časova u okviru emisije “Bajka u 7” emitovaće se nova audio bajka – “Palčica” Hansa Kristijana Andersena.

Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke bude što zanimljivije i interaktivnije.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Ðorđević (koja je pozajmila glas Sunđer Bobu Kockaloneu, kao i Reneu iz Renea i Stimpija… ), dok dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

Petak 17. april u 17 časova rezervisan je za “Malo putovanje kroz istoriju umetnosti” na Instagram stranici Malog pozorišta “Duško Radović”.

“Vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja! Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo, naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima”, poručuju iz pozorišta.

Stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej.

Kako objašnjavaju, na odabir umetnika i dela svake nedelje uticaće ostatak programa Malog pozorišta za tu nedelju, tako da se on međusobno prožima i dopunjuje.

Do sada su ogranizovana putovanje kroz život i delo Viže Lebren i Žak Luj Davida.

U trećoj epizodi “Malog putovanja kroz istoriju umetnosti”, istraživaće se život i delo Marka Šagala, sa posebnim osvrtom na njegove ilustracije “Lafontenovih basni”.

Predstava “Aska i vuk” po čuvenom delu Ive Andrića, u režiji i adaptaciji Tatjane Piper Stanković prikazaće se na Jutjub kanalu pozorišta 19. aprila u 12 časova.

“Ovo je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovetku, gde se radnja sa zelenih pašnjaka premešta u prostor škole – uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gde se traži (i naposletku pronalazi) rešenje”, ističe autorka.