TAKMIČENJE SOLO PEVAČA NA KOLARCU

Ovogodišnje 18. po redu, Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović” biće održano od 10. do 13. juna u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Četiri dana besplatne operske muzike i više od sto prijavljenih kandidata čini ovo takmičenje najznačajnijim i najeminentnijim operskim takmičenjem u ovom delu Evrope i šire.

Kao i prethodnih godina takmičenje se održava se u Kolarčevoj zadužbini, a glavna nagrada za laureata takmičenja je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 eura.

Ove godine eminentni žiri čine Arijana Điliani Filip (Hrvatska), Tatjana Vasle (Slovenija) i Senka Nedeljković (Srbija) u mlađim kategorijama, dok će starije takmičare ocenjivati Maria Temeši (Mađarska), Berislav Jerković (Hrvatska), Vesna Šouc (Srbija) i Dan Pataka (Rumunija).

Takmičenje je podržalo i dalo svoju podršku Ministarstvo kulture i informisanja Repblike Srbije, a finansijske nagrade dodeljuje JCI Srbija i Veselin Ćesarov. Prijatelji takmičenja su GeloRevoice i Hotel Envoy.