TOP GAN poleće tek 23. decembra

Vest da je premijera nekog holivudskog blokbastera odložena zbog znate -već – čega više i nije vest. Poprilično dugačkoj listi filmova na čekanju pridružio se i Top Gun sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi. 

Danas je “Paramaunt” objavio da će premijera novog ostvarenja Top Gun: Maverick biti pomerena sa 24. juna na 23. decembar.

“Top gan: Maverik” je nastavak filma “Top gan”, snimljenog 32 godine posle originala. Ovo je poslednji u nizu letnjih blokbastera čija je premijera otkazana. Osim Kruza i Majlsa Telera, u filmu igraju i Dženifer Koneli, Džon Ham, Glen Pauel, Ed Haris i Val Kilmer. Reditelj je Džozef Kosinski.

Izvori iz “Paramaunta” su rekli za portal Holivud Riporter da ovakva odluka omogućuje Kruzu da se spremi za nastavak snimanja “Nemoguće misije 7” pre nego što se baci u marketinšku kampanju za “Top gan”. Snimanje sedmog dela franšize o Itanu Hantu je prekinuto samo nekoliko dana nakon što je pala prva klapna u februaru u Venecij

Najpre su tu odluku doneli producenti Džejmsa Bonda koji su već ozbiljnu količinu novca uložili u reklamu 25. dela franšize pod naslovom “Nema vremena za umiranje” (No Time To Die).

Ovaj film bi trebalo da bude pušten u bioskope širom sveta 12. novembra, pod pretpostavkom da će se stvari do tada već vratiti u nekakav osećaj normalnosti.

Studio “Paramaunt” je objavio i da pomera premijeru horora “Tiho mesto 2” Džona Krasinskog na 4. septembar.