TREJSI ŠEVALIJE STIŽE U SRBIJU

 

Legendarna spisateljica, Trejsi Ševalije, koja je stekla svetsku slavu romanom “Devojka sa bisernom minđušom” stiže u Srbiju! 

Ona će biti ekskluzivni gost Lagune na Sajmu knjiga u Novom Sadu koji se održava od 3. do 9. marta.

Ševalije će se najpre sresti sa svojim čitaocima u Beogradu u Delfi SKC-u u petak 6. marta od 18 sati, a potom će u subotu 7. marta od 16 sati u Novom Sadu biti održan razgovor sa Trejsi Ševalije, nakon čega će slavna književnica potpisivati svoje knjige.

Trejsi Ševalije je rođena 19. oktobra 1962. u Vašingtonu, gde je provela detinjstvo. Studirala je na koledžu Oberlin u Ohaju.

Godine 1984. preselila se u Englesku gde je radila nekoliko godina kao urednik leksikografskih izdanja. Godine 1993. godine napušta taj posao i završava dvogodišnji kurs kreativnog pisanja na univerzitetu Ist Anglija.

Književnu karijeru je počela knjigom „Devičanski plavo“, ali se proslavila romanom „Devojka sa bisernom minđušom“, zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike.

Film koji je režirao Piter Verber, inspirisan ovom knjigom, dobio je tri Oskara u različitim kategorijama 2004. i ovenčan je brojnim drugim nagradama za filmska ostvarenja.

Posle uspeha prvih romana nastavila je da objavljuje bestselere: „Pali anđeli“, „Dama i jednorog“, „Plameni sjaj“, „Izuzetna stvorenja“, „Poslednji begunac“, „Plodovi na vetru“, „Novi učenik“ i „Jedna nit“.

Sve ove knjige objavila je Laguna i time se svrstala među malobrojne izdavače u svetu koji objavljuju sve knjige Trejsi Ševalije.

Gosti Novosadskog sajma knjiga biće i Dr Nele Karajlić, Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović, Uroš Petrović i drugi.