USKORO PET GODINA OD SMRTI DEJVIDA BOUVIJA, MJUZIKL LAZARUS ONLINE ZA CEO SVET

U nedelju, 10 januara, biće obeležen trenutak kada je ceo kulturni svet bio šokiran vešću da je umro velikan pop-rock muzike Dejvid Bouvi. Njemu u čast, širom sveta biće prikazan mjuzikl Lazarus.

Prvi put ovaj spektakularni projekat izveden je u trenutku kada je Bouvi odbrojavao svoje poslednje dane: krajem 2015. godine. Ubrzo potom objavio je i istoimenu pesmu, da bi dva dana pred svoju smrt objavio album Blackstar, na kom je numera Lazarus odmah obeležena kao veliki hit.

Multimedijalni projekat Lazarus u kom glavnu ulogu igra Majkl Si Hol (našoj publici poznat po glavnim ulogama u serijama “Dva metra ispod zemlje” i “Dekster”) oduzeo je dah kako publici tako i kritici koja nakon pojavljivanja Lazarusa na sceni nije krila svoje oduševljenje ne samo sjajnim interpretacijama u samom mjuziklu, nego i muzikom koju je komponovao Dejvid Bouvi, ali i tekstom mjuzikla, za koji je zaslužna Enda Volš, dramaturg i pevačica rodom iz Irske.

Sam mjuzikl je 13 nedelja za redom bio rasprodat na sceni Kings Kros teatra, a nakon toga je doživeo i više verzija širom sveta, na raznim jezicima.

Publika na internetu biće u prilici da gleda originalnu verziju sa glavnom postavom: ulaznice za ovaj onlajn spektakl puštene su u prodaju. Sam mjuzikl emitovaće se od 8. do 10. januara u tri navrata:

Prvi put publika u Evropi moći će da ga posmatra u petak od 20 sati pod uslovom da plati online ulaznicu od 18 evra. Potom, dan kasnije, takođe od 20 sati. Poslednje izvođenje ovog fantastičnog mjuzikla biće u 16 sati za gledaoce sa ovih prostora, uz istu cenu ulaznica.

Svi vi, koji poželite da gledate ovo maestralno ostvarenje preko ovog linka možete dobiti više informacija, a svako ko uplati 18 evra da bi posmatrao spektakl dobiće 30 minuta pre početka predstave link i uputstva kako da se uloguje na živo izvođenje mjuzikla.