VALENTINA LISICA 1. MARTA NA KOLARCU

Jedna od najpoznatijih pijanistkinja u virtuelnom, ali i realnom svetu, Valentina Lisica dolazi u Beograd, gde će u Kolarčevoj zadužbini održati svoj solistički koncert 1. marta 2022 godine, u okviru Steinway & Sons koncertne sezone 2021/2022. 

Jutjub zvezda će se od 20 sati predstaviti beogradskoj publici delima Rahmanjinova (Prelidi, Sonata br.2), Šopena (Poloneza – Fantazija, Velika briljantna poloneza) i Čajkovskog (Slavenski marš).

Nakon uspešno održanih koncerata pijanista Andreja Korobeinikova, Berija Daglasa i Fazila Saja, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

“Svi mi, možemo da pevamo pod tušem, ali za muzičara je sve u povratnoj informaciji koju dobija od publike. Za mene, Jutjub je neka vrsta sjajne brošure, to je bio “način” kako da postanem vidljiva i poznata. Osvojiti publiku je verovatno najteža stvar svakom muzičaru. Moj stvarni cilj je uvek bio da uvučem publiku u koncertne dvorane”, rekla je Valentina Lisica, ukrajinska pijanistkinja koja živi trenutno u Italiji.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Cena ulaznica 2.000,00 dinara.

FOTO: Gilbert Francois