VANJA BULIĆ OSVOJIO NAGRADU RADOJE DOMANOVIĆ ZA KNJIGU SATIRIČNIH PRIČA U IZDANJU LIBERLANDA

“Rupe u glavi”, knjiga satiričnih priča našeg poznatog i priznatog autora Vanje Bulića o kojoj smo pisali na samom početku ove godine osvojila je nagradu “Radoje Domanović” Udruženja književnika Srbije!

Ovo delo, koje je objavila naša kuća “Liberland art” proglašeno je za najuspeliju satiričnu knjigu u protekloj godini.

Nagradu “Radoje Domanović” su, uz Vanju Bulića, dobili i Borivoje Bora Oljačić, humorista, satiričar,  pokretač i autor emisije Karavan na Prvm programu Radio Beograda, koji je nagradu dobio za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri. On je nagradu podelio sa Milovanom Vržinom, aforističarem, pesnikom, proznim psicem i dugogodišnjim novinarom i urednikom satiričnog lista Jež.

Najboljom knjigom aforizama na srpskom jeziku u 2020. godini proglašena je zbirka “Bože, uprosti nam”, autora Ninusa Nestrovića iz Novog Sada, objavljena u izdanju novosadskog “Prometeja”.

Priznanje “Ekselencija satire”, koje se dodeljuje najboljim stranim satiričarima u prethodnoj godini, dobili su ruski pisac Konstantin Melihan i slovački pesnik, scenarista i aforističar Ondrej Kalamar.

O dobitnicima najznačajnijeg priznanja za književnu satiru u Srbiji odlučivao je žiri u sastavu: Radomir Andrić (predsednik), Duško M. Petrović, Petar Žebeljan, Vidak Maslovarić, Slađana Mitrović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Priznanje se sastoji iz plakete i likovnog portreta Radoja Domanovića, a dobitnicima će biti uručeno narednih dana, u skladu sa epidemiološkim merama.

Naslovna fotografija: Vijesti