VELIČANSTVENI GUBITNICI U BIOSKOPIMA OD 19 MARTA

Jedan od filmova koji je na 48. FEST-u rasprodao sve četiri projekcije bio je crno-humorna komedija Veličanstveni gubitnici, film koji stiže 19. marta u domaće bioskope.

Najgledaniji prošlogodišnji argentinski film reditelja Sebastijana Borenstejna, okićen prestižnom Goja nagradom za najbolje latinoameričko ostvarenje, okupio je prvi put na velikom platnu oca i sina – nagrađivanog glumca Rikarda Darina i mladu glumačku zvezdu, počasnog gosta prošlogodišnjeg FEST-a, Ćina Darina.

“Nažalost, ove godine nisam mogao da dođem u Srbiju i predstavim film na Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu… Uživaćete u ovoj zanimljivoj komediji, ispunjenoj društvenom i političkom kritikom, tipičnoj za Argentinu, ali verujem da ćete i vi u Srbiji shvatiti o čemu pričamo”, poručio je publici u našoj zemlji Ćino Darin.

Siguran sam da je ovo film koji će oduševiti publiku. Nadam se da ćete se svi, ili bar mnogi, pronaći u ovoj priči”,  kaže stariji Darin.

Radnja avanturističke krimi-komedije producenata hit filma “Divlje priče”, nastale prema romanu Eduarda Saćerija “La noche de la Usina”, odvija se tokom argentinske ekonomske krize (1998-2002).

Grupa prijatelja iz malog grada objedinjuje svoju ušteđevinu kako bi ponovo pokrenuli poljoprivrednu zadrugu. Dan nakon što su deponovali novac u banku, argentinski bankarski sistem propada, a oni sve gube.

Ubrzo saznaju da nisu samo žrtve ekonomske krize, već da su beskrupulozni advokat i bankarski menadžer iskoristili tešku situaciju u zemlji kako bi ih prevarili.

Da bi povratili izgubljeni novac i osvetili se onima koji su im crkavicu izbili iz džepa, seljani se udružuju i kuju pakleni plan…

“Veličanstveni gubitnici” će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa naći od 19. marta u distribuciji Dexin filma.