VELIKI GETSBI SE VRAĆA U MADLENIANUM

Prva nova predstava koja očekuje publiku Madlenianuma u 2022. godini je premijera obnove drame “Veliki Getsbi” koju je po legendarnom Ficdžeraldovom romanu napisao Hristo Bojčev.

Premijera ove predstave, u režiji Ane Radivojević Zdravković, izvedena je 18. decembra 2015. godine.

Naslovnu ulogu tada je tumačio Ivan Bosiljčić. Predstava je pred punom dvoranom izvođena tri sezone, a od 19. januara 2022. vraća se na scenu Madlenianuma, sa Branislavom Trifunovićem u ulozi Džeja Getsbija. Reprize su 26. januara za Dan Madlenianuma i 2. februara.

Pozorišna verzija Velikog Getsbija je zapravo vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija.

Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi. U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka sa kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi, dajući konačno za nju i svoj život.

Branislav Trifunović i Tamara Aleksić

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar su teren u kojem će publika Madlenianuma uživati u ovoj predstavi. 

Uz Branislava Trifunovića ove sezone ćete gledati i Tamaru Aleksić, Ljubomira Bulajića, Miloša Timotijevića, Borku Tomović/Daninu Jeftić, Sofiju Juričan, Milana Čučilovića/Davora Perunovića, Milicu Janketić, Maju Lukić, Vladimira Tešovića, Dunju Mihailović/Saru Cenić, kao i malog francuskog buldoga Kuma.

FOTO: Zoran Škrbić