VENECIJA ČEKA FILMADŽIJE

Najstariji filmski festival na svetu, Festival u Veneciji – biće održan u predviđenom roku: od 2. do 12. septembra ove godine! Ovu vest danas su potvrdili organizatori, na čelu sa guvernerom regiona Veneto, Lukom Zajom. 

“Mostra će biti održana po planu, jer je sada potpuno jasno da epidemija virusa kovid 19 značajno usporava”, potvrđeno je novinarima.

Italija će ukinuti zabranu putovanja 3. juna, ali se očekuje da će na ovogodišnjoj Mostri biti znatno manje producenata i selebritija. Zaja koji je i član upravnog odbora Venecijanskog bijenala, ponovio je informaciju koja je objavljena na početku ove godine, da će predsednica žirija 77. izdanja biti američka glumica Kejt Blančet, prenosi agencija Rojters.

Istovremeno, zbog “nemogućnosti da se na vreme izgrade odgovarajući prateći objekti i paviljoni”, Bijenale arhitekture koje je trebalo da se održi ove godine u Veneciji, pomereno je za 2021. 

Nakon što su organizatori filmskog festivala u Kanu odlučili da otkažu fizičko izdanje najglamuroznije filmske manifestacije u Evropi, ovo je prva dobra vest za svetsku industriju zabave.