VIRTUELNI KONCERT NA YT KANALU FILHARMONIJE

U okviru svoje onlajn sezone, Beogradska filharmonija ovoga petka priprema pravu ekskluzivu, mini koncert Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića.

Iako ih razdvaja 1200 kilometara na relaciji Dortmund – Beograd, muzičari se „susreću“ u virtuelnom prostoru, što će publika moći da čuje 24. aprila od 20 časova na Jutjub kanalu.

Šef-dirigent će se ponovo naći u ulozi pijaniste i zajedno sa Tijanom i Nemanjom odsvirati II stav Trostrukog koncerta za violinu, violončelo, klavir i orkestar Ludviga van Betovena, koji je trebalo da izvedu 24. aprila na Kolarcu, a sutradan na novosadskom festivalu NOMUS.

Sa željom da publiku ne ostave bez muzike, oni će ekskluzivno odsvirati deo kompozicije, ovoga puta, bez orkestra.

Nakon virtuelnog nastupa, u okviru onlajn sezone petkom na Jutjubu, sledi program iz ciklusa Pandemonijum i svetska premijera kompozicije „Iskopani Sokrat“, Ijana Vilsona.

Kompozitor je dao novo viđenje dela Erika Satija u verziji za violinu, kamerni orkestar i naratore. U ulozi solistkinje nastupila je filharmoničarka Dušica Mladenović.

Filharmoničari poklanjaju publici

Gabrijel, Tijana i Nemanja u ovom video pozdravu otkrivaju ekskluzivne vesti! Iako se zbog korone ne vidimo na Kolarcu niti NOMUS-u, ipak za vas izvode deo Betovenovog Trostrukog koncerta. Saznajte detalje u videu.#OstaniKodKuće i slušaj muziku!

Publiée par Beogradska filharmonija / Belgrade Philharmonic Orchestra sur Mardi 21 avril 2020

Audio sreda podseća na jedan od najboljih nastupa orkestra koji je i svetska kritika nagradila maksimalnom ocenom.

Koncert koji je Beogradska filharmonija zajedno sa Felcom izvela 25. oktobra 2019. godine na Kolarcu, vodeći svetski portal za kritiku „Bahtrek“ okarakterisao je kao događaj koji će se dugo pamtiti.

Na programu su bile Štrausove „Metamorfoze“ i Betovenova „Eroika“.

U okviru nedeljnog repertoara na digitalnim platformama institucije, publika je mogla da pročita misli harfistkinje Milane Zarić u novom izdanju bloga „Filharmoničar u izolaciji“, a četvrtak, dan za sećanje, posvećen je Muzičkim razgovorima sa Gabrijelom Felcom kada je dirigent u ulozi pijaniste nastupao i razgovarao sa raznim muzičarima iz orkestra.