VIŠE OD KLASIKE – dokumentarni film o BEOGRADSKOJ FILHARMONIJI

Beogradska filharmonija najavljuje ekskluzivnu premijeru dokumentarnog filma „Više od klasike“ autorke Dore Jung, u petak 10. aprila na Jutjub kanalu od 20 časova.

Kroz filharmonijsku priču vode jedan od najmlađih muzičara, hornista Nikola Ćirić, zatim njen najstariji član, binski majstor Milomir Mitrović i direktor Ivan Tasovac.

Sa namerom da prikaže Beogradsku filharmoniju ne samo kao instituciju već i kao živ organizam koji diše i stvara, autorka prikazuje filharmonijski život iza scene kao i na njoj:

“Htela sam da dočaram tu bezgraničnu volju, entuzijazam i energiju ljudi iza zavese. Njihov talenat, znanje i ljubav čine čuda, a njihova izvođenja postala su prava beogradska dragocenost. Namera filma je da približi tu besprekornu organizaciju rada i vežbi bez kojih nema uspeha”, rekla je Dora Jung, studentkinja završne godine Fakulteta za medije i komunikaciju.

Domaća premijera ovog dokumentarnog ostvarenja iz 2019. godine koje već ima svoj život na internacionalnim festivalima, biće ekskluzivno prikazana u okviru filharmonijske onlajn sezone, petkom na Jutjub kanalu.

U okviru nedeljnog repertoara, objavljeno je novo izdanja bloga „Filharmoničar u izolaciji“, koncertmajstora Tijane Milošević.

U utorak se publici i orkestru obratio stalni gostujući dirigent Danijel Rajksin koji je trebalo da predvodi koncert 10. aprila na Kolarcu.

Audio sreda ekskluzivno objavljuje prvi CD Beogradske filharmonije zajedno sa Gabrijelom Felcom i snimak monumentalne simfonije „Ilja Muromec“, R. Glijera.

Dan za sećanje četvrtkom posvećen je Gračanici gde je orkestar održao nezaboravne koncerte za decu i odrasle.