VODIČ KROZ FILHARMONIJU: UPOZNAJTE UDARAČE

Beogradska filharmonija je pripremila novo druženje sa decom i onlajn upoznavanje orkestra, sredom od 11 časova na Fejsbuk stranici institucije. 

Ovoga puta, nešto sasvim drugačije – klinci mogu da vide kako se pravi muzika i to bez pravih instrumenata!

Onlajn otvorena proba za decu E4

Danas vam predstavljamo udaračke instrumente, a sve ćete moći da isprobate i sami, čim završimo sa druženjem, jer ove instrumente već imate kod kuće.😀 Specijalno iznenađenje je trio Radulović! 🥁 🎸🥁Dobro došli u zamišljenu salu Beogradske filharmonije, sa vama su Slavica Peric, Tamara Marinkovic i Aleksandar Sale Radulovic.

Publiée par Beogradska filharmonija / Belgrade Philharmonic Orchestra sur Mercredi 10 juin 2020

 

Perkusionista Aleksandar Radulović je umesto glomaznih timpana, ksilofona, vibrafona, pokazao kako kuhinjski predmeti mogu biti udarački instrumenti.

Svirajući na čašama, šerpama, loncima, vanglama, čačkalicama, objasnio je razliku i podelu udaraljaki na one sa ili bez određene tonske visine.

Aleksandar je poručio deci da istražuju „udaraljke bez granica“ zajedno sa svojim roditeljima, uz specijalno iznenađenje za kraj – nastup trija Radulović.

Filharmoničarke Tamara i Slavica, „voditeljke“ ovog zabavnog serijala, pozivaju klince da snime video na kućnim udarljkama i pošalju Beogradskoj filharmoniji.

Oni sa najviše lajkova, dobiće na poklon „Moj prvi CD klasične muzike“ u izvođenju i izdanju Beogradske filharmonije. Upoznavanje orkestra se nastavlja naredne srede od 11 sati.