VooDoo PIANO DUO NA KOLARCU 16. JANUARA

Maestralno muziciranje na dva klavira ispuniće prostor Kolarca 16. januara od 20 sati! Te večeri u Velikoj sali nastupa VooDoo piano duo. 

Ovaj nesvakidašnji duet čine izvrsni mladi pijanisti Vuk Božilović i Dušan Grozdanović.

Duo je započeo saradnju krajem 2012. godine, na početku prve godine studija u klasi profesorke Sonje Lončar.

Do sada su održali više od deset solističkih koncerata u zemlji i u inostranstvu.

Prvi je održan 2014. godine u galeriji Art-get, da bi naredne godine održali su koncert u Sali Studentskog kulturnog centra u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti.

Na koncertu u Kolarcu posetioci će moći da slušaju: 
A. Mocart – Sonata K448 u D-duru (Za dva klavira)
I Allegro con spirito II Andante
III Molto Allegro
Borodin – Polovetske igre (iz opere “Princ Igor”) (Arr. za dva klavira)
Šubert – Fantazija u f-molu, D.940 (Za četiri ruke)
Ravel – La Valse (Arr. za dva klavira)

U novembru 2015. godine održali su solistički koncert u sklopu festivala „Keyboard days“, na kome su nastupili kao jedini domaći izvođači.

Krajem maja 2015. godine, učestvovali su na „FESTUM“-u svirajući Sen- Sansov „Karneval životinja“ uz pratnju Beogradskih mladih simfoničara pod upravom dirigenta Radana Jovanovića.

Nastupili su na promenadnom koncertu, u velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, na koncertu katedre za kamernu muziku, 2017. godine, svirajući „La Vals“ Morisa Ravela, kao i 2018. svirajući Lutoslavskog „Varijacije na Paganinijevu“ temu kao najbolji studenti iz klase Sonje Lončar.

Takođe su 2017. godine učestvovali na takmičenju „San Donna di Piave“ u Italiji gde su dobili diplomu i pehar za osvojeno treće mesto.

Održali su i dva solistička koncerta u sali muzičke škole „Kosta Manojlović“, koju su i pohađali, kao i u sali muzičke škole „Petar Konjović“.

Nastupali su i na koncertima u okviru festivala „KULT“, na koncertima u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ i u UK „Vuk Karadžić“.

Bili su učesnici Boljšoj festivala ruske klasične muzike, a na Takmičenju mladih pijanista u Nišu 2018. godine osvojili su prvu nagradu.

U oktobru 2018. godine sa velikim uspehom održali su 16 koncerata sa orkestrom Beogradske filharmonije u sali Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Feliksa Mildenbergera.

U martu 2019. godine održali su solistički koncert u Sali Studentskog kulturnog centra, a solističkim koncertom su otvorili novu sezonu koncerata galerije “Guarnerius”.

Krajem 2019. godine su izveli dva solistička koncerta u Čengduu, Kina.

Dobitnici su nagrade „Olivera Đurđević“ za najuspešniji kamerni ansambl koju je Fakultet muzičke umetnosti 2018. godine po prvi put dodelio.

Pohađali su masterclass poznatog “Bizjak dua” koji čine naše poznate pijaniskinje Lidija i Sanja Bizjak kao i LP Dua.

Duo sarađuje sa brojnim savremenim kompozitorima.