VRELI KRAJ JULA U BEOGRADSKOJ BOTANIČKOJ BAŠTI

U poslednjim danima jula u beogradskoj Botaničkoj bašti Jevremovac biće održano nekoliko sjajnih muzičkih programa pod zajedničkim naslovom Garden Sessions u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF).

Neno Belan & Fiumens BEST OFF

Neno Belan sa svojim Fiumensima nakon dve godine ponovo dolazi u Beograd  i u Botaničkoj bašti nastupa 26. jula.

Jedan od koncertno najaktivnijih muzičara sa ex YU prostora, čije pesme zaokupljaju pažnju svojim mediteranskim melodijama, a svaka odiše zanosnom emotivnom poezijom, i u vreme pandemije je svoju kreativnost iskazivao kroz rad u studiju i stvaranje novih pesama.

Popularnost u Srbiji duguje i fazi iz doba grupe Đavoli čiji će opus Beograđani moći da čuju i na ovom koncertu. Svakako, Neno i Fiumensi izvodiće i pesme iz njegove solo karijere, tako da će posetiocima prikazati  ovaj presek kao  svojevrsni best off svog stvaralaštva.

Matija Dedic Tajna vještina – Muzika Zlatana Stipišića Gibonnija

Matija Dedić je renomirani muzičar i pijanista čija se neosporna virtuoznost potvrđuje iz albuma u album.

Opčinjenost muzikom provela ga je kroz različite muzičke pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža džez.

Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pesama jednog od najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija.

Novo izdanje Tajna vještina, koje broji 9 instrumentalnih obrada najlepših Gibonnijevih kompozicija će biti izvedene 27. jula u okviru ovog nastupa…

Numere Divji cvit, Žeđam, Cesarica i Kad sam nasamo s njom, svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim džez obradama, zadržavši pritom esenciju I ritam originalnih verzija.

Galija – Akustično, kao nekad

Jedan od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, Grupa Galija, nastupiće 28. jula.

Sastav  koji je osnovan pre 43 godine u Nišu,  ime je dobio po istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali.

Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović.

Izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka, ovog puta publiku očekuje nastup u akustičnoj varijanti.

Nada Pavlović – Lady sings jazz

“Bela žena sa crnim glasom”

Muziciranje sa džez orkestrom Djuka Elingtona, džeziranje sa Čikom Korijom, ponuda Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih… i kompliment Arete Frenklin, koja joj je posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla s pitanjem: „Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?”

Na programu Izvrsne Nade Pavlović 29. jula u okviru Garden sessions će biti evergreen i jazz standardi.

Svi programi počinju u 20 časova, a cena ulaznica iznosi 800 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 1.000 dinara. Odobrava se 10% popusta na senior kartice na blagajni. Ulaznice se mogu nabaviti od ponedeljka, 12.jula putem tickets.rs, a od utorka 13. jula na blagajni Botaničke bašte.