ZEMLJA SNOVIJA ZA DECU IZ ZVEČANSKE

Srbija je jedna od retkih zemalja bivše SFRJ (ako ne i jedina) u kojoj mladi čitaoci, i pored krize u izdavaštvu, imaju zaista dobar izbor pisaca koji se bave njihovim problemima i tematikom prikladnom za njihove godine. 

Jedan od takvih pisaca je i Branko Miloradović, autor koji je u poslednjih nekoliko godina, nakon što je objavio više naslova za odrasle, počeo da piše romane za mlade: Beogradska mumija (roman za koji je dobio nagradu Dositejevo pero) i Čuvari krune cara Dušana brzo su pronašli put do čitalaca.

Njegov treći roman za decu, Zemlja Snovija, za samo par nedelja skrenuo je ozbiljnu pažnju medija i čitalačke publike na sebe.

Ovaj roman predstavlja metaforično putovanje junaka u svet ispunjen mitskim bićima, koje će ga dovesti do samospoznaje i saznanja da se krug života nikada ne prekida.

Izdavač ovog romana, beogradska Laguna, daju ovakav sinopsis romana:

“Lekari se bore za život čuvenog arheologa profesora Hadžića. Da bi preživeo, on mora da se suoči sa samim sobom i poseti zemlju Snoviju. Dok pored njegovog kreveta sedi njegov sin Arsa, profesor Hadžić uz pomoć devojčice Pele odlazi na duhovno putovanje u čudesno prostranstvo ispunjeno mitskim bićima.”

“Roman Zemlja Snovija predstavlja put po nepreglednim poljima unutrašnjeg bića profesora Hadžića uz duhovnu asistenciju devojčice Pele. Magična zemlja prepuna mitskih bića pomaže junacima da spoznaju sami sebe i da pronađu odgovore na brojna pitanja. Ovo je knjiga prepuna avanture u kojoj će najmlađi uživati, a oni koji će im priču čitati razmišljaće o sopstvenoj zemlji Snoviji“, rekao je autor knjige, Branko Miloradović.

Pohvale je vredna i odluka autora da kompletan autorski honorar od prodaje prvog izdanja “Zemlje Snovije” bude uplaćen Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.