ŽIVOTNA GREŠKA ŠONA KONERIJA: Odbio ulogu u Gospodaru prstenova, IZGUBIO 450 MILIONA DOLARA!

Najpopularniji Škotlanđanin u filmskom svetu, za mnoge najbolji Džejms Bond svih vremena – Šon Koneri (1930) pred kraj svoje karijere napravio je nekoliko gafova u izboru uloga.

Poslednja koju je napravio bila je uloga u filmu Liga izuzetnih džentlmena (2003). Ovo ostvarenje ni publika ni kritika nisu dobro dočekali, što je dovelo do toga da popularni šuškavac (kako ga pojedini komentarišu) donese odluku o odlasku u glumačku penziju 2006.

Interesantno je da je, dok se bavio promašenim projektima, 2000. godine Koneri napravio životnu grešku! Njemu je, naime, ponuđena uloga Gandalfa u trilogiji Gospodar prstenova. Nakon što je pročitao scenario – Koneri je odbio ponudu rekavši da ulogu ne razume! Interesantno, na njegovu odluku nije uticala ni ponuda od šest miliona dolara po filmu, pa čak ni dodatna ponuda od 15 odsto profita!

Producenti su, kada ih je odbio Koneri – doneli odluku da ulogu povere legendarnom Ianu McKellenu.

Kada se izračuna koliko novca je ova filmska franšiza zaradila od snimanja do danas – procenjuje se da je Koneri ispustio šansu da inkasira “sitnih” 450 miliona dolara!

Verujemo da borac za škotsku nezavisnost nije teško oštećen i da i danas ima dovoljno novca, ali ipak – gotovo pola milijarde dolara je (za nas) nezamisliva količina para… Možda je mogao da ih uloži u još neki film o agentu 007?

Z. V.